Casus “2 niveaus” voor de Tree-Nation-Internet Of Trees

Hoe kan Tree-Nation's IOT gebruikt worden in het kader van platform Gamificatie rond Boomcadeaus.

Dit artikel werd vertaald met behulp van artificiële intelligentie. Een professionele vertaler zal het binnenkort nakijken.

De volgende casus licht het potentieel gebruik van de API toe, met twee interactieniveaus: een SAAS-platform en de eindgebruikers van de SAAS.

Twee niveaus

Niveau 1 - De API-gebruiker.
In deze casus is de API-gebruiker een SAAS-platform dat bomen als gamificatiemechanisme in zijn platform wilde opnemen. Het SAAS-platform is verbonden met de Tree-Nation API om het Boomcadeau beloningssysteem aan zijn platform toe te voegen.

Niveau 2 - Eindgebruikers
Het SAAS-platform biedt toegang tot de SAAS aan hun werknemers/klanten, die de echte gebruikers van de SAAS-dienst zijn. De eindgebruikers zijn de ontvangers  aan wie de Boomcadeaus worden beloond in functie van hun acties op het SAAS platform.

Facturatie

Om de bomen te betalen werd bepaald dat:

• Tree-Nation  alleen de API gebruiker factureert, niet zijn medewerkers/klanten. Hierdoor kunnen extra goedkeuringsprocessen van de klanten om het geschenk bij Boomcadeau te ontvangen vermeden worden.
  • De API-gebruiker gebruikt zijn “Boomtegoeden” om de cadeaus van de klant te betalen. Dit genereert automatisch een nieuwe boom voor elke klant die een bepaalde actie via de SAAS uitvoert.

Laten we een voorbeeld bekijken:

Je bedrijf vraagt een pakket Boomtegoeden van 1000€ aan. Vervolgens schrijft de gebruiker van het SAAS-platform zich in of doet een aankoop via jouw platform (jij beslist wat een boomcadeau triggert). Met die actie ontvangt je klant/werknemer een boomcadeau van je bedrijf, en de boomprijs wordt afgetrokken van je 1000€ tegoeden.

Facturen worden betaald per bankoverschrijving. De periode om de facturen te betalen kan worden aangepast aan je bedrijf.

Boomcreatie

De belangrijkste functie van de API is het activeren/creëren van een boom. Bij het activeren geeft de API een unieke boom-URL terug, die kan worden doorgegeven aan de eindgebruiker en kan dienen als bewijs van aanplant en een eigen boomcertificaat.

Met elke Boomcadeau URL kan de ontvanger de boom ontvangen op Tree-Nation en zijn eigen bos hebben.

Als onderdeel van de initiële API configuratie wordt besloten of Tree-Nation zijn standaard Boomcadeau-mail naar de eindgebruiker stuurt of dat deze e-mailingstaak door de API-gebruiker wordt verzorgd. Als Tree-Nation de opdracht krijgt de e-mails te versturen, kunnen de naam en het e-mailadres van de ontvanger via de API worden doorgegeven.

Elke boomcreatie put uit de boomtegoeden en is beperkt tot de beschikbaarheid van tegoeden.

In deze configuratie op 2 niveaus is elke boom gekoppeld aan 2 bossen: het bos van de zakelijke klant (gezien als degene die de boom schenkt) en het bos van de eindgebruiker (gezien als degene die de boom ontvangt).

• Alle bomen zijn dus zichtbaar in het bos van het SAAS-platform.
  • Elke klant heeft zoveel bomen als hij bestelt, onder jouw bos (het cadeaubedrijf) en ook zijn bos (de ontvanger).

Inhoud

De API biedt de API-gebruiker ook een reeks inhoud die direct in het SAAS-platform kan worden opgenomen. Deze omvatten:

• Gedetailleerde informatie over de soorten
  • Projectinformatie
  • Beschikbaarheid van soorten aanplant (soort “voorraad”)
  • Boom- en CO2-tellers voor een bepaald bos (het bos van het SAAS-platform of van de eindgebruiker).
  • Updates uit het veld (gemakkelijk te lezen snelle berichten en langere artikelen, beide met foto's).

Die updates kunnen op 3 verschillende manieren worden aangevraagd:

• Alle projectupdates
  • Alle updates met betrekking tot één project
  • Alle updates met betrekking tot één forest (het SAAS platform forest, Corporate forest of End-user forest)

We blijven verbeteren

Onze API is gebouwd om de ultieme gamificatietool te zijn. We zorgen ervoor dat hij voldoet aan jouw configuratie-eisen en we zijn van plan de functionaliteiten te blijven ontwikkelen in functie van de feedback van onze klanten. Aarzel dus niet om ons om nieuwe functies te vragen die zinvol zijn voor jouw bedrijf, we zullen ons uiterste best doen om die te realiseren!

Hulp nodig?

Neem contact met ons op via slim@tree-nation.com