Handleiding voor Shopify-integratie

Deze integratie maakt het mogelijk om iedere keer wanneer een klant een product koopt, een boom aan te bieden. Het voltooien van deze integratie neemt slechts enkele minuten in beslag. Eenmaal voltooid is het systeem 100% geautomatiseerd.

Stap 1: creëer je Tree-Nation-ID

Ga naar de sectie Net Zero Product: https://tree-nation.com/offset-products

Selecteer het Shopify-platform.

Vervolgens moet je:
  • Je inloggen of registreren als bedrijf
  • Je account opwaarderen zodat er automatisch bomen geplant kunnen worden.
    Om ervoor te zorgen dat je tegoed niet opraakt moet je de optie voor automatisch aanvullen aanvinken. Klik op Meer informatie voor meer details

Ga naar de volgende pagina om je code te ontvangen:

Je ontvangt een code die er als volgt uitziet:

Stap 2: installeer de app in je Shopify-winkel

Je kunt op dezelfde pagina kiezen of je de app rechtstreeks vanaf deze pagina installeert of vanuit de Shopify App Store. In beide gevallen lijkt het proces sterk op elkaar:

1. Als je de app vanaf deze pagina installeert, vul dan jouw Shopify-winkelnaam in (zonder .myshopify.com), klik op de knop “Doorgaan” en ga naar stap 4.
  2. Als je de app handmatig installeert, kopieer dan je Tree-Nation-ID van deze pagina.
  3. Ga naar de “Shopify App Store”-pagina en installeer de 1 Product 1 Tree-app.
  4. Klik in het autorisatiescherm op de knop “install” om de installatie te voltooien.
    Shopify

Stap 3: configureer de app

Plak de Tree-Nation-ID die je in stap 1 hebt ontvangen in het betreffende vak en klik op “save”.

(Als je voor directe installatie hebt gekozen, is je Tree-Nation-ID al ingevuld)

Shopify-1

Dat is alles!

Stap 4: uittesten!

Voer een testaankoop uit in je winkel om te zien of je de boom wel in je mailbox ontvangt!

Belangrijk: gebruik niet hetzelfde e-mailadres dat je voor je Tree-Nation-account gebruikt wanneer je deze test uitvoert. Ons systeem ziet anders dat je zowel de verzender als de ontvanger van de boom bent en wordt er geen cadeaumail verstuurd. Als je een ander e-mailadres gebruikt, zal het wel werken.

Optie - voorkeursaanpassingen

Klik hier om voorkeursaanpassingen te maken.

Tools for your website and communication

Klik hier om hulpmiddelen te vinden over het communiceren over onze samenwerking.