IOT (Internet Of Trees) - Koppel elke actie in je software aan bomen

Met onze API kun je elke actie op je website of in je software gebruiken om een boomcadeau aan je klanten te schenken. Onze API is ons krachtigste hulpmiddel om volgens jouw specifieke wensen bomen te laten planten en schenken.

Onze bomen werken als e-geschenken die gekoppeld kunnen worden aan eender welk product of dienst en die door elke specifieke handeling geactiveerd kunnen worden. Ideaal dus voor grote projecten, apps en SAAS-platforms.

API

Hoe de API werkt

In het kort is de belangrijkste functie van onze API om jou bomen te laten creëren. Hieronder valt ook het selecteren van het project en de boomsoort, evenals de optie om de URL van het boomcadeau te ontvangen. Met deze URL kan de ontvanger diens boom ontvangen en planten op ons platform. Je kunt ook bepalen of je zelf de boomcadeaumail stuurt of dat Tree-Nation dat voor je moet doen.
Je kunt de standaard boomberichten gebruiken of nieuwe maken.
Met geavanceerdere functies kun je ook een gebruikersprofiel aanmaken op Tree-Nation voor je klanten en kun je krediet beheren en onder hen verdelen.
In ons API-pakket zitten ook enkele RSS-feeds zodat je informatie over een project of over je bos kunt verzamelen en dit kan delen via je software.
De rest wordt op ons platform geregeld.

Bekijk onze documentatie

Klik op deze link om onze API-documentatie op Postman te vinden.

Klik op deze link om onze API-handleiding te vinden.

Bepaal welke API-instellingen het beste bij jou passen

Wanneer we je API gaan instellen, sturen we je 2 stukken informatie:
Je bos-ID en je API-token.
Er zijn verschillende manieren waarop je de API kunt gebruiken:
  • 2 niveaus: je plant bomen voor je klanten. Meer info
  • 3 niveaus: je werkt als een platform en plant bomen namens je b2b-klanten voor hun klanten. Meer info

Wanneer we je je token geven, gaan we uit van de standaardinstellingen:

• je gebruikt een “2 niveaus”-instelling
  • Tree-Nation stuurt de boomcadeaumails
  • je zet vooraf geld op je account met een creditcard

Als deze standaardinstellingen niet overeen komen met de manier waarop jij de API wil gaan gebruiken, neem dan contact op met je Forest Success Manager en dan zorgen wij ervoor dat we de instellingen zo snel mogelijk aanpassen.

Begin met testen

Om te beginnen geven we je toegang tot onze testwebsite. Daar kun je de integratie van de API testen. Laat het ons weten zodra je klaar bent en dan geven wij je een tokencode voor onze echte website.

Vul dit formulier in om je API testtoken te ontvangen en toegang te te verkrijgen tot de testsite:

Let op

Zorg er ook voor dat je de juiste betaalinstellingen hebt.
Als je onze API op onze testsite uitprobeert, dan geven we je vooraf gratis krediet.