Casus “3 niveaus” voor de Tree-Nation-IOT (Internet of Trees)

Hoe de Tree-Nation IOT (Internet Of Trees) te gebruiken in een context van platform gamification rond de boomcadeaus.

Dit artikel werd vertaald met behulp van artificiële intelligentie. Een professionele vertaler zal het binnenkort nakijken.

De volgende casus licht een potentieel gebruik van de API toe, met drie interactieniveaus: een SAAS-platform, zijn zakelijke klanten, en de eindgebruikers van de SAAS.

Drie niveaus

Niveau 1 - De API-gebruiker.
In deze casus is de API-gebruiker een SAAS-platform dat bomen als gamificatiemechanisme in zijn platform wilde opnemen. Het SAAS-platform is verbonden met de Tree-Nation API om het Boomcadeau beloningssysteem aan zijn platform toe te voegen.

Niveau 2 - Zakelijke klanten

Het SAAS platform heeft verschillende zakelijke klanten met een account op zijn platform. Via de API kunnen die klanten de bomen onder hun merk aanbieden aan hun eindgebruikers.

Niveau 3 - Eindgebruikers
Elk van de zakelijke klanten biedt toegang tot de SAAS aan hun werknemers/klanten, die de echte gebruikers van de SAAS dienst zijn. De eindgebruikers zijn de Boomcadeau ontvangers die aan hen worden beloond in functie van hun acties op het SAAS platform.

Facturatie

Om de bomen te betalen werd bepaald dat:

• Tree-Nation factureert alleen de API-gebruiker, niet zijn zakelijke klanten. Hierdoor kunnen extra goedkeuringsprocessen van de zakelijke klanten worden vermeden om Tree-Nation als nieuwe partner te integreren.
  • De API gebruiker zou zijn eigen facturering gebruiken om de prijs van de bomen terug te rekenen aan de zakelijke klanten, in dit geval zonder commissie.
  • Elke bestelling van een zakelijke klant wordt omgezet in een bepaalde hoeveelheid “Boomtegoed”. Enkele eenvoudige pakketten zijn voorgeconfigureerd: 500€, 1000€, en 2000€.
  • De API laat de API-gebruiker nieuwe “Boomtegoed” bestellingen genereren en dergelijke bestellingen koppelen aan een zakelijke klant. Dit genereert automatisch een nieuwe factuur (gericht aan de API gebruiker), maar bevat een referentie van de zakelijke klant voor wie het tegoed is besteld. Een inkooporder kan ook via de API worden doorgegeven en aan de factuur worden toegevoegd.

Laten we een voorbeeld bekijken:

Zakelijke klant A vraagt een pakket van 1000€ Boomtegoed aan. Dan gebruikt het SAAS platform de API om 1000€ boomtegoed toe te voegen aan zijn rekening die tegelijkertijd een factuur genereert gericht aan het SAAS platform voor dit bedrag die ook 'Zakelijke klant A' aangeeft als inkooporderreferentie.

Facturen worden betaald per bankoverschrijving. De periode om de facturen te betalen kan worden aangepast aan de eigen facturering van de API gebruiker aan zijn zakelijke klanten.

Boomcreatie

De belangrijkste functie van de API is het activeren/creëren van een boom. Bij het activeren geeft de API een unieke boom-URL terug, die kan worden doorgegeven aan de eindgebruiker en kan dienen als bewijs van aanplant en een eigen boomcertificaat.

Met elke Boomcadeau URL kan de ontvanger de boom ontvangen op Tree-Nation en zijn eigen bos hebben.

Als onderdeel van de initiële API configuratie wordt besloten of Tree-Nation zijn standaard Boomcadeau-mail naar de eindgebruiker stuurt of dat deze e-mailingstaak door de API-gebruiker wordt verzorgd. Als Tree-Nation de opdracht krijgt de e-mails te versturen, kunnen de naam en het e-mailadres van de ontvanger via de API worden doorgegeven.

Elke boomcreatie put uit de boomtegoeden en is beperkt tot de beschikbaarheid van tegoeden.

In deze configuratie op 3 niveaus is elke boom gekoppeld aan 3 bossen: het bos van de zakelijke klant (gezien als degene die de boom schenkt), het bos van de eindgebruiker (gezien als degene die de boom ontvangt), en het bos van het SAAS-platform (gezien als sponsor).

• Alle bomen zijn dus zichtbaar in het bos van het SAAS-platform.
  • Elke zakelijke klant heeft zoveel bomen als hij bestelt.
  • En elke eindgebruiker heeft alle bomen die hij verdient via de gamification-mechanismen van het SAAS-platform.

Zakelijke rekeningen opzetten

De API laat de API gebruiker ook direct bosprofielen aanmaken voor zijn zakelijke klanten. De API stuurt voor elke bedrijfscliënt een gebruikers-ID terug dat door de API gebruiker moet worden opgeslagen.

Met de API kan de API-gebruiker vervolgens per zakelijke klant een “boomtemplate” aanmaken, die wordt gedefinieerd als de soort (of lijst van soorten) die voor deze specifieke zakelijke klant moet worden geplant, de prijs per soort, en het gepersonaliseerde boombericht.

Die 2 stappen kunnen ook handmatig of met behulp van het Tree-Nation team worden afgehandeld.

Inhoud

De API biedt de API-gebruiker ook een reeks inhoud die direct in het SAAS-platform kan worden opgenomen. Dit omvat:

• Gedetailleerde informatie over de soorten
  • Projectinformatie
  • Beschikbaarheid van soorten aanplant (soort “voorraad”)
  • Bomentellers en CO2-tellers voor een bepaald bos (het bos van het SAAS-platform, het bedrijfsbos of het bos van de eindgebruiker).
  • Updates uit het veld (gemakkelijk te lezen snelle berichten en langere artikelen, beide met foto's).

Die updates kunnen op 3 verschillende manieren worden aangevraagd:

• Alle projectupdates
  • Alle updates met betrekking tot één project
  • Alle updates met betrekking tot één forest (het SAAS platform forest, Corporate forest of End-user forest)

We blijven het verbeteren

Onze API is gebouwd om de ultieme gamification tool te zijn. We zorgen ervoor dat hij voldoet aan jouw configuratie-eisen en zijn van plan de functionaliteiten te blijven ontwikkelen in functie van de feedback van onze klanten. Aarzel dus niet om ons om nieuwe functies te vragen die zinvol zijn voor jouw bedrijf, we zullen ons uiterste best doen om die te realiseren!

Hulp nodig?

Neem contact met ons op via slim@tree-nation.com