Handleiding voor WooCommerce-integratie

Met deze integratiehandleiding kun je een boom aanbieden wanneer een klant een product koopt. Het instellen van deze integratie duurt maar een paar minuten. Het systeem is volledig automatisch zodra het geactiveerd is.

Stap 1: je Tree-Nation-ID-code creëren

Ga naar de Net Zero Product-sectie: https://tree-nation.com/offset-products selecteer het WooCommerce-platform.

Je moet dan:

• Je inloggen of aanmelden als een bedrijf
  • Geld op je account zetten zodat je bomen automatisch geplant kunnen worden.
    Om ervoor te zorgen dat je tegoed niet opraakt, kun je de automatisch aanvullen-optie aanvinken. Klik op de Meer info-link voor meer info hierover.

Ga naar de volgende pagina om je code te ontvangen:

Je ontvangt dan een code die er zo uitziet:

Stap 2: de plug-in in je WooCommerce installeren

Ga naar onze pagina met Tree-Nation plug-ins voor WooCommerce:
https://wordpress.org/plugins/tree-nation-for-woocommerce/

Als je al bekend bent met het installeren van WordPress-plug-ins, dan kun je nu de plug-in uit het zip-bestand installeren en activeren. Ga naar de instellingen van de plug-in zodra die is geïnstalleerd en volg de instructies van stap 3.

Zodra je het zip-bestand hebt gedownload, kun je de plug-in gaan installeren:

Ga naar je admin in WordPress.

Ga naar de “Plugin”-tab => “Add New”.

Klik op de “Upload Plugin”-knop bovenaan.

Selecteer het bestand “treenation-for-woocommerce.zip” en klik op “Install Now.”

Klik op de “Activate plugin”-knop.

Klik op de “Settings”-koppeling onder de naam van de plug-in zodra deze geïnstalleerd en geactiveerd is.

Stap 3: de plug-in instellen

Wanneer je op “settings” klikt, zie je dat de instellingen van de plug-in op de integratiepagina van WooCommerce staan.

Plak de Tree-Nation-ID-code die je in stap 1 hebt gekregen in het bijbehorende vak en klik op “Save changes.”

Dat is alles!

Stap 4: uittesten!

Voer een testaankoop uit in je winkel om te zien of je de boom wel in je mailbox ontvangt!

Belangrijk: gebruik niet hetzelfde e-mailadres dat je voor je Tree-Nation-account gebruikt wanneer je deze test uitvoert. Ons systeem ziet anders dat je zowel de verzender als de ontvanger van de boom bent en wordt er geen cadeaumail verstuurd. Als je een ander e-mailadres gebruikt, zal het wel werken.

Optie - voorkeursaanpassingen

Klik hier om voorkeursaanpassingen te maken.

Hulpmiddelen voor je website en communicatie

Klik hier om hulpmiddelen te vinden over het communiceren over onze samenwerking.

Videohandleiding